Pripremni razredi

I pripremni razred

Muzičko putovanje u I pripremnom razredu počinje upoznavanjem različitih muzičkih instrumenata. Osetiti, dodirnuti, čuti uživo svaki instrument ima za cilj da mališani dobiju najbolje informacije o instrumentima.

Za decu I pripremnog razreda odabir odgovarajućeg instrumenta je dragocen i važan korak u daljem putovanju u svetu muzike. U ovom razredu počinje i muzičko opismenjavanje malih polaznika.

Upis se vrši prelaskom iz muzičkog zabavišta ili proverom muzičkih sposobnosti. Broj polaznika je ograničen.

U I pripremnom razredu očekujemo decu sa 7 godina. Nastava se odvija u grupama, dva puta nedeljno. Čas traje 45 minuta.

U maju mesecu učenici I pripremnog razreda nakon provere sposobnosti u školi, se opredeljuju za željeni instrument koji će u narednom razredu svirati. Konkurs za II pripremni razred je raspisan za instrumente svih odseka: gudački, duvački, trzački, klavirski, udarački, odsek harmonike, tradicionalnog.

 

II pripremni razred

Deca koja kasnije odluče da žele da pohađaju muzičku školu, u toku juna mogu da se prijave za proveru muzičkih sposobnosti, tada se opredeljuju i za muzički instrument, u zavisnosti od uzrasta.

  • sa 8 godina (II razred osnovne škole) mogu da uče: harmoniku, gitaru, tamburu E-prim, tamburu A-bas prim, flautu, violinu, violončelo ili klavir;
  • sa 10 godina (u IV razredu osnovne škole) mogu da sviraju: obou, fagot, klarinet, saksofon, hornu, trubu, trombon, kontrabas, kao i udaraljke;

Pored dva časa solfeđa nedeljno (u trajanju od 45 minuta) u okviru grupne nastave, imaju i dva časa individualne nastave izabranog instrumenta (30 minuta).

IMG_1755

Comments are closed.