Za učenike

DRAGI UČENICI!
Kao što znate vanredno je stanje. Od jednom naš život je drugačiji, ima drugi ritam. Ima druge aktivnosti. Niko nigde ne žuri, dan dugo traje. Imamo vremena.
Dragi naši učenici, ako je sve vanredno neka naš odgovor na sve postane IZVANREDAN. Data nam je mogućnost. Data nam je šansa. Dobili smo poklon . Iskoristimo ovo vreme… Da pokažemo koliko smo odgovorni prema sebi, prema roditeljima, prema bakama i dekama. Dobili ste školu kakvu ste priželjkivali. Mnoge stvari zavise od vas. Sami organizujte svoje vreme.

Predlažemo da napravite PLAN DNEVNIH AKTIVNOSTI koji će da sadrži:
– raspored časova u odnosu na to kako ste se dogovorili sa nastavnicima za nastavu;
– dodatno vreme za izradu zadataka, domaćih radova, vežbanje muzičkih predmeta, vežbanje instrumenta;
– vreme koje ćemo posvetiti članovima porodice: razgovor, zajedničko gledanje filmova, društvene igre (od kad niste igrali „Ne ljuti se čoveče), pomoć u kućnim poslovima,pravljenje palačinki, nabavka, odlazak kod bake i deke sa namirnicama;
– vreme za vaše hobije (ako do sad niste imali hobi razmislite šta bi to moglo biti);
– 15-30 minuta dnevno za preporučenu knjigu ili lektiru (da pronađemo životne istine koje se nalaze u knjigama);
– unosite vitamine, jedite voće i povrće i dovoljno spavajte. Umor i nedovoljno sna slabi naš organizam i slabi naš imunitet.

Ova situacija sigurno vas i plaši i osećate se nesigurno. Strah se normalno javlja kada se dešavaju situacije koje ne razumemo dovoljno, a koje mogu da ugroze naš život i život nama dragih ljudi. Strah je prirodan i ima za cilj da nas zaštiti. Konkretno u ovoj sitauciji strah nam pomaže da se zapitamo šta možemo da uradimo da se zaštitimo i da zaštitimo druge. Moramo biti zabrinuti, ali sposobni da preduzmemo mere koje će nam pomoći da rešimo problem i da se osećamo sigurnije zbog toga.
Svakodnevne aktivnosti koje smo isplanirali daju nam sigurnost da ćemo se u datim situacijama snaći. Da radimo sve najbolje što možemo. Da pomažemo koliko možemo. Radeći za sebe I za druge nama važne ljude, osećamo da utičemo na situaciju da bude bolja. Da kraće traje. Da donese neko dobro. Da nas nečemu nauči. Da nam pomogne da još porastemo.

Misli na vas vaša stručna služba!

PREPORUKA ZA POJAČANE HIGIJENSKE MERE

Raspored zvonjenja

Raspored časova – važi od 15. januara 2020. godine

Raspred casova II pol. 2020 (1)

 

Raspored pismenih provera u srednjoj školi I kvartal

U izradi.

 

Spiskovi potrebnih udžbenika

  • Spisak potrebnih udžbenika za Osnovnu muzičku školu (po odsecima)

 

Pravilnici

***

Kalendar rada za 2019/2020. školsku godinu

Osnovna škola

Pravilnik_skolski_kalendar_OS_2019-2020 (1)

Srednja škola

Pravilnik_skolski_kalendar_SS_2019-2020

Comments are closed.