Tanulóknak

KEDVES DIÁKOK!
Mint tudjátok, rendkívüli állapot van. Váratlanul, az életünk más lett, más ritmussal, más tevékenységekkel rendelkezik. Senki sem sietett, a nap hosszú. Van időnk.
Kedves diákok, a rendkívüli állapotra legyen hát a mi válaszunk is KIEMELKEDŐ. Megkaptuk a lehetőséget. Esélyt kaptunk. Van egy ajándékunk. Használjuk ki ezt az időt … Vállaljunk felelősséget magunkért, szüleinkért és nagyszüleinkért. Olyan iskolát kaptatok amelyet mindig is szerettetk volna. Sok dolog rajtatok múlik, hiszen magatoknak osztjátok be az időtöket.

Javasoljuk, hogy hozzatok létre egy NAPI TEVÉKENYSÉGI TERVET, amely a következőket tartalmazza:
– az órák meghallgatása a tanáraitokkal megbeszélt időpontokban;
– plusz idő a házi feladatok elvégzésére, zenei tantárgyak gyakorlására, hangszer gyakorlására;
– idő, amelyet a családtagjainknak szentelünk: beszélgetés, közös filmnézés, társasjátékok, házimunka elvégzése, közös palacsintasütés, bevásárlás, élelmiszer szállítás a nagyszüleinknek;
– idő a hobbijainak (ha még nincs hobbid, ez tökéletes idő arra, hogy találj magadnak egyet);
– naponta 15-30 perc egy ajánlott könyvre vagy háziolvasmányra (hogy megtaláljuk az könyvekben rejlő nagy igazságokat);
– vigyetek be a szervezetetekbe vitaminokat, egyetek sok gyümölcsöt és zöldséget, és aludjátok ki magatokat. A fáradtság és az alváshiány gyengíti a szervezetünket és az immunrendszerünket.

Ez a helyzet minden bizonnyal megijeszt benneteket, és bizonytalannak érzitek magatokat. A félelem természetes reakció olyan helyzetekben amelyekben veszélyeztetve van a saját és a számunkra fontos emberek élete. A félelem természetes és célja, hogy megvédjen minket. Kokrétan ebben a helyzetben a félelem rávezet minket arra, hogy elgondolkodjunk azon, hogy mit tehetünk magunk és mások védelme érdekében. Aggódni kell, de képesnek kell lennünk olyan lépésekre, amelyek segítenek megoldani a problémát.
A tervezett napi tevékenységek biztosítják számunkra azt, hogy képesek vagyunk megbirkózni az adott helyzettel/nehézséggel. Hogy mindent jól csinálunk. Hogy annyit segítünk, amennyit csak tudunk. Azzal, hogy mindent megteszünk a saját és a számunkra fontos emberekért már sokat teszünk azért, hogy javuljon a helyzet. Hogy rövidebb ideig tartson. Hogy valami jót hozzon. Hogy tanítson nekünk valamit. Hogy többek és jobban legyünk..

Gondol rátok, a szakszolgálat!

self care

Csengetési beosztás

Raspored zvonjenja*

Órarend – 2019. szeptember 2-től érvényes.

Raspored I polugodiste 2019 20 novi

 

Írásbeli tudásfelmérők időpontjai az I. negyedév folyamán

 

*

A 2019/20. tanévre vonatkozó iskolai naptár

Általános iskola

Pravilnik_skolski_kalendar_OS_2019-2020 (1)

Középiskola

Pravilnik_skolski_kalendar_SS_2019-2020

Hozzászólások lezárva.