Vonós tanszak

Az alapfokú zeneiskolai képzés:

  • hegedűn, mélyhegedűn és gordonkán 6 évig tart, a tanuló 9. életévétől számítva (8 éves korban ajánlott előkészítő osztályba iratkozni).
  • nagybőgőn az alapfokú képzés a tanuló 11. életévétől számítva 4 évig tart (előtte ajánlatos más vonós hangszert tanulni).

Ezen időszakban a tanulók alapfokú hangszeres képzésben részesülnek, illetve felkészülnek tanulmányaik középfokon történő folytatására. Tantárgyaik: heti 2 hangszer óra (főtárgy), heti 2 szolfézs. Tanulóinkat az iskolai oktatás második ciklusától bevezetjük az együtt muzsikálás csodálatos világába, a zenekari játék rejtelmeibe.

  • Miért iratkozzon be a gyerek a zeneiskolába?

A zenével való foglalkozás nagymértékben segítheti a személyiség kifejlődését: munkaszokásokat alakít ki, oldja a szorongásokat, felpezsdíti a kedélyt, felkorbácsolja a bátorságunkat, megacélozza az akaratot, ösztönzi az intellektust, nemesíti a lelket.

  • Hol van lehetőségük fellépni a vonós tanszak diákjainak?

A diákok szólistaként az iskola koncerttermében lépnek fel rendszeresen, de részt vesznek a város kultúréletében is (kiállítások megnyitóin, a városi könyvtár rendezvényein, fesztiválokon stb.). Ez mellett az iskolai vonószenekarral fellépnek az alapfokú zeneiskola újévi koncertjén is.

  • Járnak versenyekre is?

A tehetségesebb és szorgalmasabb tanulók lehetőséget kapnak, hogy versenyeken vegyenek részt. A versenyek közül is, amelyeket Vajdaságban rendeznek – pl. Fiatal vonósok fesztiválja, „Amikor a tücskök ciripelnek” (Topolya), Nemzetközi verseny „Fantast“ (Becse), illetve a köztársasági zenei versenyre is.

A versenyeredményeket megtekinthetik itt: Versenyeredmények

12188220_1861251650767845_315725408701128078_o

Vonós zenekar

Hozzászólások lezárva.