Zenei előkészítő

I. zenei előkészítő osztály

Az I. zenei előkészítő osztályban a hangszerekkel ismerkedésnek a kisdiákok. A hangszerek érintésével, tapintásával és hangjuk észlelésével pontosabb információt kapnak a hangszerről. A megfelelő hangszer kiválasztása fontos lépés a további tanuláshoz. Ebben az osztályban kezdődik a zenei íráskészség alapjainak elsajátítása is.

Az I. zenei előkészítőbe a diákok a zeneóvoda elvégzése után mehetnek, de – amennyiben valaki nem járt volna előtte óvodába – ez a júniusi képességfelmérő után is lehetséges. A csoport létszáma korlátozott.

Az I. zenei előkészítő osztályba a 7 éves, és az általános iskolában első osztályba járó gyermekek jelentkezhetnek. A jövő kis muzsikusai számára a munka kisebb csoportokban zajlik, heti két alkalommal; az órák 45 percesek.

A tanítás vége előtt, májusban egy képességfelmérő után a diákok kiválasztják azt a hangszert, amelyen a következő tanévtől szeretnének játszani. A következő tanszak hangszerei közül választhatnak: vonós, pengetős, fúvós, zongora, harmonika, ütős.

II. zenei előkészítő osztály

Azok a gyerekek, akik később határoznak a zeneoktatás mellett, június folyamán jelentkezhetnek, és a képességfelmérő után döntenek egy hangszer, ill. ének mellett – korosztálytól függően.

  • 8 éves kortól (általános iskola II. osztálya) tanulhatnak: harmonikán, gitáron, tamburán, fuvolán, hegedűn, gordonkán vagy zongorán;
  • 10 éves kortól (az általános iskola IV. osztálya) játszhatnak: oboán, fagotton, klarinéton, szaxofonon, kürtön, trombitán, harsonán, nagybőgőn, valamint ütős hangszereken.

A heti két szolfézs óra (45 perces órák) csoportos, és a heti két hangszeroktatás (30 perces órák) egyéni oktatási forma.

IMG_1755

Hozzászólások lezárva.