Alapfokú zeneiskola második ciklusa

Az Alapfokú oktatásról és nevelésről szóló törvény (“Szerb Köztársaság Közlönye”, 55/2013.,101/2017., 27/2018, 10/2019, 129/2021, 129/2021 sz.) 57. szakaszának 2. bekezdése szerint: az a tanuló, aki nem fejezte be az alapfokú zenei, illetve balett iskolai képzés első ciklusát, tudásfelmérő vizsga teljesítését követően íratkozhat a második képzési ciklusba.

ELVÁRÁSOK A TUDÁSFELMÉRŐ VIZSGÁN

Szolfézs azoknak a diákoknak, akik a következő hangszerekre jeletkeznek: hegedű, brácsa, gordonka, fuvola, zongora, harmonika, gitár, tambura, orgona, nagybőgő, oboa, klarinét, szaxofon, fagott, kürt, trombita, harsona, ütős hangszerek.

Hangszer szerinti elvárások

A jelentkező, aki a tudásfelmérő vizsgára jelentkezik, köteles a vizsgabizottságnak átadni az addig átvett és elsajátított tananyagot, hogy a bizottság fel tudja becsülni a jelentkező képességeit és az addigi tudásszintjét, ami előfeltétele a további iskoláztatásnak. (Az átvett művek kottái legyenek a diáknál).

Az addig átvett tananyag összhangban kell, hogy legyen az adott hangszerre vonatkozó megadott irodalommal és a minimum tananyaggal, ami az első ciklus utolsó osztályára vonatkozó tantervben előre van látva.

A tudásfelmérő vizsgát bizottság előtt kell letenni.

A vizsgajegyek megfontolt, átfogó értékelést adnak a diák továbbtanulási lehetőségéről. Az elért eredmények alapján a diákok rangsorolva lesznek és ezután íratkozhatnak be az alapfokú zeneiskola második ciklusába.

Megjegyzés:

A vizsgabizottságnak joga van kérni (kérheti, de nem kötelező) a tudásfelmérő vizsga alkalmával, hogy a vizsgaanyagon kívül is kérdezzen a jelentkezőtől az átvett tananyagból, méghozzá:

  • két etűdöt,
  • egy polifon művet
  • egy szabadon választott művet.

Minden külön kért mű lejátszása kottákból is lehetséges.

***

Az okmányok átadása a képességfelmérő vizsgához

Szükséges okmányok:

  1. Jelentkezési ív (az iskola titkárságán kapható vagy itt letölthető: Jelentkezési ív a masodik ciklusaba
  2. A születési anyakönyvi kivonat eredeti példánya (azoknak a tanulóknak, akik először íratkoznak az iskolánkba)
  3. A felvételi vizsga költségeinek befizetéséről szóló utalvány 500,00 dinárról

uplatnica

A felvételiről szóló információkat nem tehetjük közzé az iskola honlapján a Személyes adatok védelméről szóló törvény alapján – a SZ.K. Hivatalos Lapjának 97/2008., és 1004/2009. – valamint a törvény 68/2012 számának USI 107/2012 határozata alapján.

 

ÍRATKOZÁS

Az íratkozás 2022. június 28-án lesz 9-12 óra és 16-19 óra között.

A beiratkozásához szükséges okmányok:

  1. Beiratkozási jelentkezési ív (az Iskola titkárságán kapható vagy itt letölthető Beiratkozási ív – Prijava za UPIS u skolsku godinu)
  2. A beiratkozás költségeinek befizetéséről szóló utalvány 2000,00 dinárról

uplatnica_upis

*

HAVI ILLETÉKEK – ALAPFOKÚ ZENEISKOLA:

TANULMÁNYI ADOMÁNY…………………………………1000,00 dinár

HANGSZERKÖLCSÖNZÉS………………………………………….800,00 dinár

*Az Iskolaszék határozata szerint meghozott döntés alapján (iktatószám 810/14) a család harmadik, és minden további gyermeke után a szülő mentesül az iskolai adományozástól, és minden más illeték fizetésétől is (ehhez beíratkozáskor fel kell mutatni az első illetve a második gyermek születési anyakönyvi kivonatát).

 

 

Hozzászólások lezárva.