Odsek solo pevanja

Školovanje u osnovnoj muzičkoj školi za solo pevanje traje četiri godine.

Starosna granica za solo pevanje: za ženske glasove može da se upiše učenik od 13 godina i stariji, a za muške glasove učenik od 16 godina i stariji.

Tokom školovanja učenici se osposobljavaju za bavljenje muzikom na nivou osnovnoškolskog znanja i za mogući nastavak školovanja u srednjoj muzičkoj školi.

Učenici imaju časove pevanja i solfeđa dva puta nedeljno, a klavir jednom nedeljno. U završnoj godini se uči i teorija muzike.

Na časovima solo pevanja uči se o  pravilnom disanju, stavu  pri pevanju, elementarnoj tehnici klasičnog pevanja, a učenik se upoznaje i sa literaturom predviđenom za solo pevanje.

Postoji i mogućnost vanrednog školovanja iz solo pevanja, pri čemu nema ograničenja u godinama starosti.

 

  • Zbog čega da upišemo dete u Muzičku školu?

Bavljenje muzikom utiče na formiranje ličnosti: na stvaranje radnih navika i samodiscipline, jača volju i hrabrost, bistri ukus, pospešuje inteligenciju, uzdiže emocije, oplemenjuje dušu.

 

  • Gde nastupaju učenici odseka solo pevanja?

Učenici nastupaju kao solisti na javnim časovima klase, odseka i na učeničkim koncertima u Koncertnoj sali Škole. Oni učestvuju i u kulturnom životu grada Subotice (otvaranja izložbi, nastupi u Biblioteci, na festivalima itd).

Pogledajte uspeh učenika ovog odseka – Rezultati takmičenja

Comments are closed.