Alapfokú zeneiskola második ciklusa

Az alapfokú oktatásról és nevelésről szóló törvény („Sl.glasnik RS“,br. 55/2013) 57. szakaszának 2. bekezdése) szerint: az a tanuló, aki nem fejezte be az alapfokú zenei, illetve balett iskolai képzés első ciklusát, tudásfelmérő vizsga teljesítését követően iratkozhat a második képzési ciklusba.

ELVÁRÁSOK A TUDÁSFELMÉRŐ VIZSGÁN

Szolfézs azoknak a diákoknak, akik a következő hangszerekre jelentkeznek: hegedű, brácsa, gordonka, fuvola, zongora, harmonika, gitár, tambura

Szolfézs azoknak a diákoknak, akik a következő hangszerekre jelentkeznek: nagybőgő, oboa, klarinét, szaxofon, fagott, kürt, trombita, harsona, ütős hangszerek

 

Hangszer szerinti elvárások

Az a jelentkező, aki a tudásfelmérő vizsgára jelentkezik, a vizsgabizottságnak át kell adni az addig átvett és elsajátított tananyagot, hogy a bizottság fel tudja becsülni a jelentkező képességeit és az addigi tudásszintjét, ami előfeltétele a további iskoláztatásnak. (Az átvett művek kottái legyenek a diáknál).

Az addig átvett tananyag összhangban kell, hogy legyen az adott hangszerre vonatkozó megadott irodalommal és a minimum tananyaggal, ami az első ciklus utolsó osztályára vonatkozó tantervben előre van látva.

A tudásfelmérő vizsgát a bizottság előtt kell letenni.

A vizsgajegyek megfontolt, átfogó értékelései a diák továbbtanulási lehetősége. Az elért eredmények alapján a diákok rangsorolva lesznek.

Megjegyzés:

A bizottság bír (lehetséges, de nem kötelező), hogy a tudásfelmérő vizsgán a vizsgaanyagon kívül, a jelentkezőtől az átvett tananyagból kérdezzen, és méghozzá:

  • két etűd,
  • egy polifon mű
  • szabadon választott mű

Minden külön kért mű lejátszása kottákból is lehetséges.

***

Az okmányok átadása a képességfelmérő vizsgához

Szükséges okmányok:

  1. Jelentkezési ív (az iskola titkárságán kapható vagy itt letölthető: Jelentkezési ív a masodik ciklusaba
  2. A születési anyakönyvi kivonat eredeti példánya
  3. A felvételi vizsga költségeinek befizetéséről szóló postai utalvány 500,00 dinárról

uplatnica

 

A vizsgáról szóló információkat nem tehetjük közzé az iskola honlapján az Személyi adatokról szóló törvény alapján – a SZ.K. Hivatalos Lapjának 97/2008., és 1004/2009. –valamint a törvény 68/2012 számának USI 107/2012 határozata alapján.

 

A beiratkozásához szükséges okmány:

  1. Beiratkozási jelentkezési ív (az Iskola titkárságán kapható vagy itt letölthető itt Beiratkozási ív – Prijava za UPIS u skolsku godinu)
  2. A beiratkozás költségeinek befizetéséről szóló postai utalvány 2000,00 dinárról

uplatnica_upis

*

HAVI ILLETÉKEK – ALAPFOKÚ ZENEISKOLA:

TANULMÁNYI ADOMÁNY…………………………………1000,00 dinár

HANGSZERKÖLCSÖNZÉS………………………………………….800,00 dinár

*Az Iskolaszék határozata szerint meghozott döntés alapján (iktatószám 810/14) a család harmadik, és minden további gyermeke után a szülő mentesül az iskolai adományozástól, és minden más illeték fizetésétől is (ehhez beiratkozáskor fel kell mutatni az első illetve a második gyermek születési anyakönyvi kivonatát).

 

 

Hozzászólások lezárva.