Harmonika tanszak

A zeneiskolában a harmonikaszakon az alapfokú oktatás összesen hat évig tart. A gyerekek kilenc éves koruktól iratkozhatnak erre a szakra, de ajánlott, hogy előtte a zenei előkészítőbe is járjanak.

A diákoknak hetente két alkalommal van harmonika- és szolfézsórájuk, majd a IV. osztálytól bekapcsolódnak az alsófokú zeneiskola harmonika-zenekarában folyó munkába; végül pedig az utolsó évben (VI. osztály) zeneelméletet tanulnak heti egy órával.

  • Miért írassam be a gyerekemet a zeneiskolába?

A zenével való foglalkozás kihatással van a személyiség fejlődésre: a munkaszokások fejlesztésére, a rendszerezésre, az akarat erősítésére. Fokozódik a kreatív gondolkodás, a szociális beilleszkedés, és így a lélek is nemesedik.

  • Hol lépnek fel a zongoraszak tanulói?

Diákjainknak lehetőségük van arra, hogy szólistaként bemutassák tehetségüket az iskolai fellépéseken, harmonikatanáraik nyilvános óráin, a harmonikaszak nyilvános óráin és a diákkoncerteken. Részt vesznek Szabadka város kultúréletében (kiállításmegnyitók, fellépések a Városi Könyvtárban, fesztiválokon, stb.). Úgyszintén lehetőségük van az alsófokú zeneiskola harmonika-zenekarával is fellépni pl. az iskola által szervezett újévi koncerten.

  • Részt vesznek- e versenyeken?

Igen, a harmonikaszak szorgalmas diákjai részt vesznek a különböző országos és külföldi versenyeken. Például az országban rendezett versenyek közül megemlíthetőek a következők: Fantast – Nemzetközi Zenei Verseny, Óbecse, Nemzetközi Harmonikaverseny Akordeon (Topolya), Nemzetközi Harmonika Fesztivál (Törökkanizsa), Ifjú Harmonikások Nemzetközi  Versenye Zvezdane staze (Kragujevac), Nemzetközi Harmonika Fesztivál Mehfest (Belgrád), Köztársasági Zenei Verseny (Belgrád) A külföldi versenyek közt szerepel pl. az Akordeon Art (Sarajevo, Bosznia), Nemzetközi Harmonikaverseny (Szeged, Magyarország), Nemzetközi Fesztivál Harmonika napok (Ugljevik, Bosznia).

A versenyeredményeket megtekinthetik itt: Versenyeredmények

12339222_1861251870767823_6007065527102062996_o

Harmonika zenekar

Hozzászólások lezárva.