Zongoraszak

A zeneiskolában a zongoraszakon az oktatás összesen hat évig tart. A gyerekek kilenc éves koruktól iratkozhatnak erre a szakra, de ajánlott, hogy előtte zenei előkészítőbe is járjanak.

A diákoknak hetente két alkalommal van zongora- és szolfézsórájuk, majd a IV. osztálytól bekapcsolódnak az alsófokú zeneiskola kórusában folyó munkába; végül pedig az utolsó évben (VI. osztály) zeneelméletet tanulnak heti egy órával.

  • Miért írassam be a gyerekemet a zeneiskolába?

A zenével való foglalkozás kihat az egészséges személyiségfejlődésre, a helyes munkaszokások kialakítására, erősíti az akaraterőt és a bátorságot, alakítja az ízlést, fejleszti az intelligenciát, érzelmileg felemel, nemesíti a lelket.

  • Hol lépnek fel a zongoraszak tanulói?

Diákjainknak lehetőségük van arra, hogy bemutassák tehetségüket az iskolai fellépéseken, zongoratanáraik nyilvános óráin, a zongoraszak nyilvános óráin és a diákkoncerteken. Itt szerepelhetnek mint szólisták, vagy valamilyen kamaraegyüttes tagjaiként, de társaikkal együtt is muzsikálhatnak a négykezes zongoraművek előadásakor. Részt vesznek Szabadka város kultúréletében  (kiállításmegnyitók, fellépések a Városi Könyvtárban, fesztiválokon, stb.). Úgyszintén lehetőségük van az alsófokú zeneiskola kórusával is fellépni pl. az iskola által szervezett újévi koncerten.

  • Részt vesznek- e versenyeken?

Igen, a zongoraszak szorgalmas diákjai részt vesznek a különböző országos és külföldi zongoraversenyeken. Például az országban rendezett versenyek közül megemlíthetőek a következők: Pianissimo –  ifjú zongoristák fesztiválja, Szabadka; Zenei Pillanatok – nemzetközi zenei verseny, Topolya;  Fantast – nemzetközi zenei verseny, Óbecse; Ifjú Zongoristák Versenye, Nagybecskerek; Ifjú Zongoristák Nemzetközi  Versenye, Šabac; Josip Slavenski – nemzetközi zenei verseny, Újvidék; Zongoristák Fesztiválja, Sremska Mitrovica; Vatroslav Lisinski Zongoraverseny, Belgrád; valamint más különböző köztársasági versenyek. A külföldi versenyek közül megemlíthetőek pl. a Chopin Nemzetközi Zongoraverseny Budapesten, vagy a Nemzetközi Zongoraverseny Bjeljinán Boszniában, stb.

A versenyeredményeket megtekinthetik itt: Versenyeredmények

IMG_1939

Hozzászólások lezárva.