Népi ének tanszak

A klasszikus zenei tanszak mellett, létezik a népi ének tanszaka is. Az alsófokú zeneoktatásra ezen a szakon 10 éves kortól iratkozhatnak be a tanulók, miután megtörtént a képességfelmérő vizsga (2 népdal eléneklése). Ezen a szakon a következő tantárgyaik vannak: népdalének, népdalkórus, zongora és szolfézs, zeneelmélet pedig az utolsó évben. A népdaléneklés óráikon a diákok elsajátítják a magyar népdalok alapjait és stílusait a népdalok éneklésével. Tanáraik segítségével terepi népdalfelvételeket hallgatnak, de kottákból, és lejegyzésekből is tanulnak.

  • Miért érdemes gyermekünket beíratni a Zeneiskolába?

A zenével való foglalkozás nagyban kihat a személyiség fejlődésre, a munkaszokásokra, erősíti az akaratot és bátorít, fejleszti a jó ízlést, fejleszti az intelligenciát, gazdagítja az érzelmeket és megszépíti a lelket.

  • Hol lépnek fel a népi éneklés tanszak diákjai?

A diákok szerepelnek mint szólisták a szak nyilvános óráin, valamint a diákkoncerteken a Zeneiskola Koncerttermében. Ezen kívül részt vesznek Szabadka kulturális életében (kiállítások megnyitói, fellépések a Városi Könyvtárban, fesztiválok, stb.)

  • Részt vesznek-e versenyeken?

Tekintsék meg a népi éneklés szak diákjainak eddig elért sikereit: Versenyeredmények

Hozzászólások lezárva.