Tanároknak

Kedves tanárok!
A rendkívüli állapot kezdete óta három munkahét telt el. Sikeresen átugrottuk az első lépcsőfokot, de előttünk állnak a következők, amelyeket szintén sikeresen le fogunk győzni. Példaértékűen alkalmazkodtak az új tanítási körülményekhez, megismerték az internet adta lehetőségeket és felhasználták azt a távoktatásban. Kiválóan megírták az elmúlt hetekre vonatkozó operatív terveket és a megvalósult tevékenységek jelentését….. Megyünk tovább!

Azok a tanárok, akiknek a tanrárgyait az RTS csatornákon tanítják (anyanyelv-szerb és magyar, angol, biológia..) azt javaslom, hogy kövessék az adást és az ott megadott házi feladatokat kérjék a tanulóktól, ne többet, megspórolva ezáltal a maguk és a diákok idejét és enegriáját is.

Az órarend az RTS csatornán minden következő hétre megtalálható, mely alapján el tudja készíteni az operatív tervét is (ez az általános tantárgyakra vonatkozik). Az órarendet a következő linken tudják követni:
https://www.rasporednastave.gov.rs
https://www.rasporednastave.gov.rs a Távoktatás részben a kisebbségi nyelveken

Az eddig elvégzett munka elemzéséből arra a következtetésre jutottak, hogy a tanulók leterheltebbek, mint a szokásos oktatásban, ezért ajánlott, hogy egyénileg szabják ki a házi feladatokat (eltérő bonyolultság és különböző mennyiségű feladat). Ez természetesen a csoportos oktatásra vonatkozik mivel az egyéni egyébként is individualizált.
Ami a digitális erőszak veszélyeinek figyelmeztetését illeti, mivel mi és a tanulóink is most teljesen virtuálisak vagyunk, a következőt tanácsolják. A hangszer-tanulás egyéni oktatása minéségi szempontból nem lehetséges a tanulóknak küldött és a tanulóktól kapott felvételek nélkül. Az Általános iskolában az esetleges előre nem látható és kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében tartsák fenn a kapcsolatot szülőkkel és mindenhez kérjék a tamogatásukat, beleegyezésüket. Tájékoztassák őket minden olyan megállapodásáról és tevékenységéről, amelyet a tanulókkal folytatnak. Az középiskola tanulói és szülei az iskolaév elején aláírásukkal beleegyeztek abba, hogy gyermekeiket nyilvános fellépésekben rögzítik, így ez bizonyos értelemben lefed minket. Természetesen minden, a tanárokkal szembeni nem megfelelő magatartást a tanulók részéről jegyezzenek fel, és jelentsék az osztályfőnöknek. Az osztályfőnököt kérjük hogy ilyen esetekben vegye fel a kapcsolatot a szülőkkel, és a lehető leghamarabb tájékoztassa őket valamint a szakszolgálatot. Reméljük és szinte biztosak vagyunk benne, hogy nem lesz ilyen helyzet, de sohasem tudhatjuk előre.

Testnevelési tanárok – kérjük küldjenek a tanulóknak korábban leellenőrizett linkeket gyakorlatokat mutató videókhoz, és tudásukat pedig saját készítésű felvételeken keresztül ellenőrizzék.
Felhívjuk a tanárok figyelmét arra, hogy MINDEN A TANULÓKTÓL KAPOTT VIDEÓT, KIZÁRÓLAG A TUDÁSÁNAK ELLENŐRZÉSÉRE HASZNÁLJA FEL. PÉLDÁTLAN ÉS TILOS A TANULÓK MUNKÁJÁNAK ENGEDÉLY NELKÜLI TOVÁBBÍTÁSA. Biztosak vagyunk benne hogy megértik ezt és igy is dolgoznak.
A tanulók iskolai tartózkodásának időtartamát az órarend korlátozza. Fontos, hogy mind a tanulók, mind a tanárok rendelkezzenek meghatározott idővel a munkára. Kérjük hagyjonak a diákoknak időt a szabad tevékenységekre is. Kérjük az osztályfőnököt, hogy érdeklődjenek a diákok leterheltségéről a diákoktól és a szülőktől. A szakszolgálat még a mai nap folyamán továbbítani fog egy kérdőívet a diákoknak, így első kézből kaphatunk visszajelzést.
Emlékeztetnénk még arra, hogy folyamatosan használjon különféle technikákat a tanulók előrehaladásának figyelemmel kísérésére és értékelésére, melyről készítsen jegyzetet is. Ez elősegíti majd a második félév végén az összegző osztályzat kialakítását.

Rendszeresen készítsen jegyzetet a megtartott órákról, hogy a rendkívüli állapot után és visszatérve a “tanáriba” könnyen beírhassa majd a hivatalos naplóba.
Kedves kollégák, menjünk tovább…
A maguk szakszolgálata

Podrska nastavnicima, direktorima i strucnim saradnicima_pocetna iskustva (1)

Obavestenje za nastavnike

 

Mentés

Hozzászólások lezárva.