Fúvós tanszak

Ezen a tanszakon fafúvós (fuvola, oboa, klarinét, szaxofon és fagott), illetve rézfúvós (trombita, kürt és harsona) hangszerek választhatók.

Az iskoláztatás minden fúvós szakon hat évig tart (a 2019/20 tanévtől kezdve).

– a 11 éves és fiatalabb gyerekek be az alapfokú zeneiskola első osztályába iratkozhatnak a fuvolán kívúl bármelyik fúvós hangszerre, viszont akár már korábban is elkezdhetik a zenefejlesztést az előkészítő osztályokkal.

– a diákok 9 évesen kezdhetik el az alapfokú zeneiskolát fuvola szakon, előtte kijárhatják az előkészítő osztályokat is.

A hangszertanulás ideje alatt a diákok zenei alapképzésben is részesülnek, és felkészülnek az esetleges középfokú zenei tanulmányaik megkezdésére is. Heti két hangszer- és szolfézsórájuk van, és a végző osztályban zeneelméletet is tanulnak. A képzés második ciklusában (III. osztályban) pedig az iskolai fúvószenekarba is bekerülnek.

  • Miért írassuk be gyermekünket a Zeneiskolába?

A zene jótékonyan hat személyiségünk fejlődésére: munkaszokást és önfegyelmet, bátorítást, rátermettséget kölcsönöz a mindennapokhoz, kedvcsinálónak sem utolsó, lélekemelő és nemesítő hatása pedig elmaradhatatlan. Alakítja ízlésünket és kikristályosítja intellektusunkat.

  • Hol lépnek fel a fúvós tanszak diákjai?

Nyilvános órákon, az iskola diákkoncertjein szólistaként vagy kisebb kamara-összeállításokban szerepelhetnek. Szabadka város kulturális eseményein, rendezvényein is felléphetnek: fesztiválokon, kiállítás-megnyitókon, a Városi Könyvtárban tartott műsorokban, stb. A hagyományos újévi hangversenyen pedig az alapfokú zeneiskola fúvószenekarának tagjaiként zenélhetnek.

  • Járhatnak-e versenyekre?

Természetesen, a szorgalmasabb diákoknak lehetőség nyílik versenyekre járni, ilyen pl. a FEMUS Szabadkán, a Zenei napok Bácstopolyán, a Davorin Jenko Belgrádban, a Tahir Kulenović fuvolista találkozó Valjevóban, a Fafúvós Fesztivál Požarevácon, a Fantast nemzetközi verseny Becsén, de akár a Köztársasági Versenyen vagy nemzetközi megmérettetéseken (pl. a szlovéniai Nemzetközi Versenyen) is részt vehetnek.

Tekintsék meg e tanszak elért versenyeredményeit

12238356_1861251964101147_6596559904328406430_o

Fúvós zenekar

Hozzászólások lezárva.