Takmičenja u našoj školi

Takmičenje za udaraljke

RAZULTATI TAKMIČENJA udarača Subotica 2024

 

Drage kolege i koleginice,

Sa velikim zadovoljstvom Vas obaveštavamo i pozivamo na prvo takmičenje udarača u Subotici koje profesor Goran Evetović organizuje u saradnji sa muzičkom školom Subotica. Takmičenje je namenjeno učenicima i učenicama udaraljki osnovnoškolskog uzrasta u Srbiji.

Iako je ovo događaj takmičarskog karaktera, on pre svega želi da na jednom mestu okupi nastavnike i učenike udaraljki muzičkih škola u Srbiji ali i sve ljubitelje bubnjeva i udaračkih instrumenata. Ideja je da se svi bliže upoznajemo, družimo i razmenjujemo međusobna iskustva. U duhu te ideje i želje da na ovom takmičenju bude što više kolega i učenika, ali i u cilju promocije samog takmičenja, odlučili smo da učešće na predstojećem takmičenju bude BESPLATNO!

Članovi žirija predstojećeg takmičenja su: Mucsi Gergő (profesor udaraljki na Fakultetu umetnosti Bartok Bela u Segedinu), dr um. Ivan Burka (docent FMU Beograd), Darko Karlečik (viši stručni saradnik AU Novi Sad).

Program takmičenja čine obavezne kompozicije kategorizovane po razredima obrazovanja u OMŠ iz kojih takmičari prave svoj izbor.

Pri izboru kompozicija i njihovoj kategorizaciji vodilo se računa o tome da težina programa ne prevazilazi tehničke zahteve i nastavne ciljeve koje predviđa plan i program za dati razred. Pored toga, trudio sam se da program bude raznovrstan i šarolik i da svaki takmičar nađe nešto što će mu se svideti.

Nadam se da će ova inicijativa i entuzijazam naići na pozitivan odjek među kolegama, nastavnicima i učenicima udaraljki i da se vidimo i družimo u Subotici 19.3.2024.

U ime organizatora takmičenja srdačno Vas očekujem!
Goran Evetović
Master muzički umetnik
nastavnik u muzičkoj školi Subotica

PROGRAM TAKMIČENJA

Comments are closed.