Iz letopisa

SEPTEMBAR

Dana grada učenici sa odseka tradicionalne muzike: Pevačka sekcija „Zlatovez“ (klasa Tamara Štricki Seg) i Lepar Krisztina (klasa Kanalas Zsófia); i sa odseka džez muzike jedan novi sastav pod nazivom „Curly-o“  trio (klasa Dudaš Beata)

23. septembar Arhivski dani – Gradska kuća nastupala Kiš Doroća, IV r srednje škole, na klaviru svirala I stav E-dur sonete od Beethovena (klasa: Brigita Tompa Bačlia)

25. septembar, otvaranje izložbe Galeriji moderne umetnosti Likovni susret, nastupala Kučera Noemi (II SMŠ) na gitari iz klase Marka Srđevića.

28.septembra na gradskom Trgu republike na 23. Međunarodnom festivalu pozorišta za decu nastupao je žensku džez trio „Curly-o“ (klasa Beata Dudaš).

28.septembar, grupa učenike srednje škole je otišao na kratak put do Novog Sada kako bi pogledali balet P.I.Čajkovskog “Labudovo jezero” u izvođenju baletskog ansambla iz Jekaterineburga Rusija. Učenike su pratile nastavnice Zorica Mandić i Tamara Marković.

30.septembar 2016. na Visokoj tehničkoj školi u Subotici nastupio je hor srednje muzičke škole sa dirigentkinjom Kristinom Čikoš.

30. u Bunjevačkom kolu na manifestaciji Sunčana jesen nastupali su trio tambura iz klase Milana Pridraškog i gudački trio iz klase Molnar Viktora. Na programu su  dela iz riznice bunjevačkih i latino američkih melodija.

OKTOBAR

03.oktobar na Ekonomskom fakultetu u Subotici nastupio je hor srednje muzičke škole (dirigent: Kristina Čikoš).

Između 03-07. oktobra u toku dečije nedelje Muzičku školu u prepodnevnim satima posećuju deca iz predškolskih ustanova i upoznaju se sa muzičkim instrumentima. Programe su vodile nastavnice Nevena Racić, Eva Takač, Melanija Jakšić, Elizabeta H. Romić i Nataša Kostadinović.

03. oktobar na Visoka škola strukovnih studija u Subotici nastupali su: hor od desetak učenika izvode Gaudeamus i himnu; učenici tradicionalne muzike: Bajić, Čeliković i Radić iz klase Tamare Štricki Seg, Darko Đurić iz klase Lukić Aleksandra na harmonici izveo Zolotareva treći stav sonate broj 2, i Draško Korać iz klase Nikole Macure na saksofonu izveo etidu broj 1 od van den Lindensa.

08. oktobra na Festivalu frulaša u Subotici na sceni Jadran Pozorišta, učestvuju učenici iz klase: Tamara Štricki Seg.

08. oktobra u Školi je sportska subota: ekipna takmičenja u odbojci, stoni tenis, šah… Organizatorka: Vojka Torbica.

10.oktobar Dan oslobođenja grada Subotice, svečana sednica na kojoj nastupaju: Violeta Radić (klasa Tamara Štricki SegI i Darko Đurić (klasa: Aleksamdar Lukić). Na programu su himna RS kao i komad za harmoniku od Belošickog.

13. oktobar proslava Dana Biblioteke grada Subotice nastupili su klavirski duo iz klase Šoti Sobonja Emeke kao i Nora Bognar iz klase Julije Fajčak.

13. oktobar nastup u Gerontološkom klubu u Kertvarošu: gudački trio u sastavu Maje Nimčević (violina), Nikole Blažić (violina) i Viktora Tumbasa (violončelo) iz klase Viktora Molnara.

14. oktobra je bila proslava Dana Tehničke škole “Ivan Sarić” gde je nastupao tamburaški trio iz klase Milana Pridraškog kao i mali jazz band iz klase Miodraga Marjanova.

„Vodič za roditelje“ – snimljena je emisija školi:

 

 

Comments are closed