Iz letopisa

LETOPIS

ŠKOLSKA 2019-2020. GODINA

SEPTEMBAR 2019

2. septembra je počela školska godina. Učenike prvih razreda srednje škole je dočekala i pozdravila direktorica Dragana Nikolić i pedagog škole Alisa Jovanić Žaki poželevši im dobrodošlicu. Kao znak pažnje svi učenici su dobili skromne poklone i priređen im je kratak muzički program. Nastupili su: Sara Jović – klavir, klasa: Glončak Karapandžić Tara, pevačka grupa Zlatovez i Dalkötő leánykóruss odseka za tradicionalno pevanje, klasa: Tamara Štricki Seg i Čizmadija Ana. Sa Jazz odseka je nastupio duo: Zvekić Pavle – klavir i Molnar Aliz jazz pevanje, klasa Dudaš Beata.

2. septembra – Zavičajni dani – književno veče u Gradskoj Biblioteci. Nastupio je duo pevača sa odseka za tradicionalno pevanje: Mirela Vereš i Dora Mako, koje su izvele dve pesme iz centralne Srbije: Molila je đuveglina majka i Idem putem i čarape pletem.

15. septembra, pevačka grupa „Zlatovez“ odseka za tradicionalno pevanje, nastupila je na festivalu „Zlatna frula Palića“ u okviru manifestacije „Berbanski dani“ na Paliću. Učenice su izvele šest pesama iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a pripremila ih je nastavnica Tamara Štricki Seg.

Palic_Zlatovez

20. septembra – Arhivski dani u Gradskoj kući. Nastupila je Anastasija Stokin-klavir, odsvirala kompoziciju Roberta Šumana: Polet. Klasa: Biro Tirjung Ildiko.

23. septembra – Vatrogasna služba je u našoj školi organizovala pokaznu vežbu gde su simulirali gašenje požara. Izabrani tim od članova nastavnika evakuisao je nastavnike i učenike i svakoga ko je u tom momentu bio prisutan u zgradi. Akcija je uspešno izvedena uz koordinaciju pedagoga škole Alisu Jovanić Žaki.

Vatrogasna_vezba_4 Vatrogasna_vezba_3

Vatrogasna_vezba_2 Vatrogasna_vezba_1

26. septembra – Hor smš je pevao na svečanoj akademiji povodom početka akademske godine na Visokoj tehničkoj školi. Učenici su izveli himnu Republike Srbije, Gaudeamus Igitur i jednu pesmu po slobodnom izboru. Horom je dirigovala Čikoš Kristina.

VTS_HOR_LETOPIS

26. septembra održano je Nastavničko veće. Dnevni red: Razmatranje Izveštaja rada škole i direktora, razvojnog plana škole, stručnog usavršavanja za školsku 2018/19. godinu kao i Godišnjeg plana rada za 2019/20. godinu.

Comments are closed