A pedagógusok világnapja

A Szabadkai Zeneiskolában megemlékeztünk a Pedagógusok világnapjáról 2016. november 8-án. Ez alkalommal húsz önként jelentkező középiskolás diák több mint 25 tanórán vált főszereplővé. Az alsófokú zenedében és a középiskolában is  különféle órákat tartottak a “napos” tanárok: hangszeren való muzsikálást tanítottak – hegedűn, zongorán, fuvolán, gordonkán…, de helyt álltak a kórus előtt vezényelve, a szolfézs, harmónia, biológia, fizika, angol nyelv, szerb nyelv, történelem, informatika kihívásai előtt is, sőt még a városi uszodában tartott testnevelés órán is.

A Pedagógus nap másik része a tanárok által adott koncert volt. Míg az előző napokon a diákok az óravázlatokat és a portfóliót készítették, addig a tanárok újra bemelegítették a hangszerüket és hangszálaikat. A program változatos volt: a tanárnők kiskórust alakítva nyitották meg a koncertet, utánuk következett a szaxofon-zongora és a kürt-zongora duó, a tambura zongorakísérettel, egy  vonós trió, a zongoranégykezes fuvolával, és egy jazz trió. Egy hegedűtanárnő Kosztolányi-verset szavalt. A közönség között volt az iskola apraja-nagyja, a zeneóvodásoktól az érettségizőkig. A gyerekek tapssal jutalmazták a hangverseny minden fellépőjét.

A nap meglepetése mindenki számára a fényképekből készült összeállítás volt: az Iskola dolgozóinak kamaszkori képei, és a Pedagógus nap alkalmából szerencsét próbált diákkokból lett “tanárokról” készült fényképek. A múlt és a jövő összefonódott a jelen pillanataiban.

Az est végére mindenki elégedett volt, diák és tanár egyaránt. Érzelmek kísérte nosztalgikus megemlékezéssel indultunk haza, a közösen töltött idővel elismerésünket adva a világ pedagógusainak.

 

img_0619

Szolfézs óra a középiskolában

Čas solfeđa u osnovnoj muzičkoj školi

Szolfézs óra a középiskolában

Čas klavira

Zongora óra

Čas fizičkog vaspitanja

Torna óra

Čas fizike

Fizika óra

Čas hora SMŠ

Kórus próba

Nastavnici kao srednjoškolci

A tanárok kamaszkorukban

Hozzászólások lezárva.