Proslava Dana prosvetnih radnika

U Muzičkoj školi – Subotica, smo obeležili Dan prosvetnih radnika, 8. novembra 2016. godine. Dvadesetoro učenika je održalo 25 časova u osnovnoj i srednjoj muzičkoj školi. “Jednodnevni” nastavnici su držali časove instrumenata kao što su: violina, klavir, flauta, violončelo, ali i časove hora, solfeđa, harmonije, biologije, fizike, engleskog jezika, srpskog jezika, istorije, informatike  i fizičkog vaspitanja na bazenu.

Drugi deo aktivnosti toga dana je bio koncert nastavnika škole. Dok su prethodnih dana učenici pisali pripreme za časove, nastavnici su uzeli instrumente u ruke i vežbali za koncert. U programu su učestvovale nastavnice koje su formirale horski kamerni sastav, kao i duo saksofon i klavir, duo horna i klavir, tambura uz partnju klavira, gudački trio, klavirski duo sa flautom i jazz trio. Čak je i nastavnica violine recitovala pesmu Kostolanjija. Među publikom su bili učenici, od najmlađih do najstarijih. Velikim aplauzom nagradili svaku tačku koncerta.

Kao posebno iznenađenje svima su bile izložbe fotografija: kolaž slika nastavnika kada su oni bili srednjoškolci i zbirka fotografija učenika koji su držali časove kao nastavnici. Prošlost i budućnost su se spojile toga dana.

Na kraju su svi bili zadovoljni, i đaci i nastavnici. Ovaj dan je probudio mnogo nostalgičnih osećanja, a nastale su i  nove, lepe uspomene. Proveli smo svi zajedno jedan lep dan odajući priznanje, ne samo nastavnicima, već svim prosvetnim radnicima.

img_0619

Čas solfeđa u srednjoj školi

Čas solfeđa u osnovnoj muzičkoj školi

Čas solfeđa u osnovnoj muzičkoj školi

 

 

 

 

 

 

Čas klavira

Čas klavira

Čas fizičkog vaspitanja

Čas fizičkog vaspitanja

Čas fizike

Čas fizike

Čas hora SMŠ

Čas hora SMŠ

 

 

 

Nastavnici kao srednjoškolci

Nastavnici kao srednjoškolci

 

Comments are closed.