Odsek harmonike

Školovanje na odseku harmonike traje ukupno šest godina. Harmoniku mogu upisati učenici sa 9 godina, ali je poželjno da dete pre toga pohađa i pripremni razred u Školi.

Časove harmonike i solfeđa učenici imaju dva puta nedeljno. Od IV razreda uključuju se u harmonikaški orkestar osnovne muzičke škole. U poslednjem razredu imaju teoriju muziku sa jednim časom nedeljno.

  • Zbog čega da upišemo dete u Muzičku školu?

Bavljenje muzikom utiče na formiranje ličnosti: na stvaranje radnih navika i samodiscipline, jača volju i hrabrost, bistri ukus, pospešuje inteligenciju, uzdiže emocije, oplemenjuje dušu.

  • Gde nastupaju učenici odseka harmonike?

Učenici nastupaju kao solisti na javnim časovima klase, odseka i na učeničkim koncertima u Koncertnoj sali Škole. Oni učestvuju i u kulturnom životu grada Subotice (otvaranja izložbi, nastupi u Biblioteci, na festivalima itd). Takođe, nastupaju i kao članovi harmonikaškog orkestra prilikom novogodišnjeg koncerta osnovne muzičke škole.

  • Da li idu na takmičenja?

Da, vredniji učenici ovog odseka učestvuju na takmičenjima koja se organizuju u državi, kao što je Međunarodno takmičenje „Fantast“ (Bečej), Međunarodno takmičenje harmonikaša “Akordeonijada” (Bačka Topola), Međunardni festival harmonikaša (Novi Kneževac), Međunarodno takmičenje mladih harmonikaša „Zvezdane staze“ (Kragujevac), Internacionalni festival harmonike “Mehfest” (Beograd), Republičko takmičenje (Beograd), i inostrana takmičenja kao Akordeon Art (Sarajevo, BiH), Međunarodno takmičenje – harmonika (Segedin, Mađarska), Međunarodni festival „Dani Harmonike“ (Ugljevik, BiH).

Pogledajte uspeh učenika ovog odseka – Rezultati takmičenja

12339222_1861251870767823_6007065527102062996_o

Orkestar harmonike

 

Comments are closed.