Mira Temunović dobitnica Godišnje nagrade Zajednice muzičkih i baletskih škola

29386900_2348679178691754_8077986395732299735_nNastavnica tambure Muzičke škole-Subotica Mira Temunović dobitnica je nagrade Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije za životno delo 2018. godine.

Mira Temunović je od 1994. godine zaposlena u našoj školi kao nastavnica tambure u osnovnoj i srednjoj školi i dirigent tamburaškog orkestra osnovne muzičke škole. Ona je istaknuta figura ne samo naše škole, već i hrvatske zajednice. Pod njenom palicom zaslužene nagrade su osvojili tamburaški orkestri HKC „Bunjevačko kolo“ i HGU „Festival bunjevačkih pisama“, kao i učenici tambure Muzičke škole-Subotica na takmičenjima i festivalima od lokalnog do republičkog nivoa.

U svojstvu predavača ili dirigenta učestvovala je na različitim projektima, kao što „Drugi evropski tamburaški kamp“ (Pljevlja, Crna Gora), „Evropski omladinski tamburaški kamp“ (Banja Luka, R. Srpska), „Festival tamburaške muzike“ (Pljevlja, Crna Gora), „XII internacionalni festival tamburaških orkestara“ (Bijelo Polje, Crna Gora) i dr.

Autorka je udžbenika za muzičku kulturu od 1 do 8 razreda na hrvatskom jeziku pod naslovom „Glazbena škrinjica“ izdata od Zavoda za udžbenike Novi Sad.

Svoj doprinos muzici daje i kroz učešće u domaćim organizacijama: ona je osnivač i aktivni član HGU „Festival bunjevački pisama“ u Subotici (2001), inicijator i organizator takmičenja „Festival vojvođanske tambure“ u Vojvodini, osnivač „Dječije smotre pjevača i zborova“ – HGU u Subotici i predsednica aktiva nastavnika tambure u Vojvodini (2014).

U četiri navrata je dobila nagradu Zlatna plaketa “Tambura Paje Kolarida“ na Međunarodni festival tamburaške glazbe u Osijeku, dobitnica je nagrade „Zlatna palica“ (2015) i Pajo Kujundžić“ za doprinos obrazovanju na hrvatskom jeziku za 2017. godinu, HNV (2017)

„Veoma sam uporna i poslove sve privodim kraju. Umem dobro da se organizujem, vodim uredno i pedantno pedagošku dokumentaciju, što smatram da je u današnje vreme veoma važno jer je ima u ogromnim količinama u školi.“ /Mira Temunović/

ČESTITAMO OD SRCA NAŠOJ MIRI!

 

Comments are closed.