Nastava na daljinu

30.11.2020.

Poštovani roditelji i učenici,

U skladu sa Uredbom Vlade Republike Srbije, počev od ponedeljka, 30. zaključno sa petkom, 18. decembrom, nastava se izvodi na daljinu osim za učenike zaključnosa II nižim razredom koji dolaze u školu poštujući sve epidemiološke mere i uputstva (ukoliko procenimo da nije bezbedno, i pomenuti razredi prelaze na online nastavu).

Prelaskom na nastavu na daljinu, način praćenja i vrednovanja učeničkih postignuća se ne menja:

  • trajanje časova ostaje kao i do sada po skraćenom režimu. Grupna nastava se prati prema važećem rasporedu časova, a individualna nastava u dogovoru sa nastavnikom.
  • ocenjivanje se može vršiti online.
  • izuzetno, ukoliko učenici smatraju da ima elemenata za veću zaključnu ocenu, mogu, u dogovoru sa nastavnikom, da odgovaraju u školi, uz poštovanje svih epidemioloških mera.
  • ukoliko učenik nema ocenu, jer iz opravdanih razloga nije mogao odgovarati (bolest, izolacija,…) ,može biti neocenjen, i zanjega neće biti izveden opšti uspeh na kraju prvog polugodišta.
  • Potrebno je da se redovno prate postavljeni sadržaji i odgovara na tražene zadatke od strane nastavnika.

 

Učenik koji ne prisustvuje nastavi na daljinu upisuje se u esDnevnik kao odsutan učenik.

Naredne tri nedelje nastava će se realizovati putem gugl učionica, platformi i  video pozivima u zavisnosti koji predmet je u pitanju, odnosno, u dogovoru sa predmetnim nastavnikom.

Muzičkim školama je data mogućnost da u izuzetnom slučaju, kada je to neophodno, omogući učenicima da, ukoliko nemaju instrument, vežbaju u školi, odnosno, imaju konsultativnu nastavu.

Sve navedene aktivnosti sprovode se tako da škole ostaju epidemiološki visoko bezbedna mesta kao i u dosadašnjem periodu.

Uzimajući u obzir prethodno navedeno, a na osnovu iskustva od prošle školske godine, prvo polugodište školske 2020/21. godine trebalo bi bez većih problema da se privede kraju za one učenike koji savesno obavljaju školske obaveze.

Ostanite zdravi i budite odgovorni.

Direktor:

DraganaNikolić

Comments are closed.