2020.11.30.

Tisztelt Szülők és Diákok!

A Szerb Köztársaság Kormányának rendeletével összhangban, 2020. november 30-ától, hétfőtől egészen december 18-áig, péntekig  az óráktávoktatásban fognak zajlani. Kivéve azok osztályok, illetve diákok, akik másodikos alsós tagozattal befejezőlegfiatalabbak, tehát kisebb tagozatba járnak. Ezen említett osztályok rendesen jönnek az iskolába, minden járványügyi intézkedést és utasítást betartva!(Ha az ő felméréseik alapjánnem biztonságos a tantermi oktatás a jelenleg kialakult járványügyi helyzet miatt, akkor az említett osztályok is online tanításratérnek át.)

A távoktatásra való áttéréssel a hallgatók eredményeinek figyelemmel kísérésének és értékelésének módja nem változik. Tehát:

  • Az órák időtartama a rövidített órák szerint marad a korábbi rendszer módja szerint. A csoportos órákat az eddigiekben érvényben lévő órarend szerint kell megtartani, az individuális órák időpontját pedig az adott tanárral le kell konzultálni.
  • Az osztályzást lehet online végezni.
  • Kivételes helyzetben, ha a hallgatók úgy gondolják, illetve szükségét érzik annak, hogy átlagukon javítsanak a magasabb osztályzat érdekében, akkor a tanárok beleegyezésével be tudnak jönni az iskolába, természetesen minden járványügyi intézkedés figyelembe vétele és betartása mellett.
  • Amennyiben a tanulónak nincs osztályzata csak is indokolt, igazolt okokból kifolyólag tehát betegség,karantén esetén nem tudott lefelelniosztályzatlan lehet, és a részéről nem lesz teljesítve az első félév, így nem lesz átlageredménye a félév végére.
  • Rendszeresen követni kell a közzétett tartalmat és válaszolni, reagálni kell a tanár által feladott feladatokra.
  • Amenyiben a tanuló nem vett részt a távoktatásban az elektonikus naplóban hiányzóként kell evidentálni.
  • A következő három hétben az órákat a Google Classroom, Tanterem platformjain lesznek megszervezve, illetve videohívásokon keresztül valósítják meg az előadásokat a tanárokattól függően, hogy melyik tantárgyról van szó, vagyis a tantárgyat előadó tanárral elegedhetetlen a konzultáció.
  • A zeneiskolák lehetőséget kaptak arra, hogy szükség esetén kivételes esetekben lehetővé tegyék

a tanulók számára ha nincs hangszerük, gyakorolhassanak az iskolában, vagyis lehetőségük van tanácsadói órára.

  • Ezeket a tevékenységeket úgy kell végrehajtani, hogy az iskolák epidemiológiailag rendkívül biztonságos helyek maradjanak, ugyan úgymint az előző időszakban.

A fentieket figyelembe véve, illetve az elmúlt tanév tapasztalatai alapján a 2020/21-es iskolaév első félévét igyekezzünk különösebb nagyobb problémák nélkül befejezni azon tanulók számára,akik lelkiismeretesen látják el iskolai kötelességeiket.

Vigyázzunk magunkra, egészségünkre és legyenek felelőségteljesek!

 

Igazgató:

Dragana Nikolić

Hozzászólások lezárva.