Proslava 150. godišnjice postojanja

Centralna svečanost povodom jubileja 150 godina postojanja Muzičke škole Subotica održala se 18. oktobra 2018. godine u obnovljenoj subotičkoj Sinagogi. Pre početka koncerta pozdravnim govorom su se obratili: pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, gospodin Nyilas Mihály, gradonačelnik Subotice, gospodin Bogdan Laban, predsednik Skupštine grada, gospodin Bunford Tivadar i direktorka Muzičke škole Subotica, gospođa Dragana Nikolić.

Nakon pozdravnih govora u kome je istaknut veliki značaj i tradicija koju ima muzička škola u obrazovnom sistemu kao i u kulturnom životu Subotice, prikazan je spot koji simbolično traje 150 sekundi. Spot ima jasnu poruku i prikazuje da su nam deca najvažnija, da je bez njih prazna  škola i  ne predstavlja ništa. Naša deca su naša budućnost i sve radimo u njihovom interesu.

Umetnici koji su nastupili nakon projekcije spota su upravo naši bivši učenici a danas poznati podijumski umetnici sa svetskim karijerama: Rita Kinka – klavir; Laura Levai Aksin – flauta; Saša Štulić – tenor uz klavirsku pratnju Sóti Szobonya Emőke i sestre Noémi i Enikő Görög – klavirski duo.

U prepunoj Sinagogi sa oko 1200 posetilaca dostojno je obeležen ovaj značajni jubilej.

Kako su mediji pisali o koncertu:

44468787_2522410907985246_4502775500455804928_o

Umetnici

Cela školska 2018/2019 godina će biti u znaku jubileja. Publika će imati prilike da čuje i vidi brojne koncerte: Koncert profesora Muzičke škole Subotica, Navogodišnje koncerte osnovne i srednje muzičke škole, Veče kamerne muzike, pobednike republičkog takmičenja, koncert maturanata uz pratnju simfonijskog orkestra Muzičke škole Subotica i mnoga druga dešavanja posvećena jubileju.

Comments are closed