Jubileumi hangverseny

A Szabadkai Zeneiskola iskolanapi fő ünnepi hangversenye 2018. október 18-án a megújult Zsinagógában került megrendezésre. A hangverseny kezdete előtt beszédjükkel köszöntöttél a közönséget: az tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi titkár Nyilas Mihály, Szabadka polgármestere Laban Bogdan, a Városi Képviselő-testület elnöke Bunford Tivadar és a Szabadkai Zeneiskola igazgatója, Nikolić Dragana.

Az üdvözlő beszédekben kiemelték a zeneiskola jelentőségét és hagyományát az oktatási rendszerben valamint a város kultúrális életében. Ez után levetítettek egy videóklippet ami szimbolikusan 150 másodpercig tart. A klipp központi üzenete az, hogy a gyerekek a legfontosabbak, nélkülük az iskola csak egy üres épület. A mi diákjaink a jövőnk, és ezért az ő érdekükben tevékenykedünk.

A hangverseny fénypontjaként szerepeltek azok a zeneművészek, akik valamikor a zeneiskola tanulói voltak, ma pedig világszinten ismert koncertművészek: Kinka Rita – zongora, Lévay Aksin Laura – fuvola, Štulić Saša – tenor, Sóti Szobonya Emőke zongora kíséretével, és a Görög nővérek, Noémi és Enikő – zongora duo.

A teltházas Zsinagógában méltóan meg lett ünnepelve a Zeneiskola jubileuma.

A média tudósítása a hangversenyről:

44468787_2522410907985246_4502775500455804928_o

Művészek

A 2018/2019 tanév a jubileum éve. A közönségnek számos lehetősége lesz részt venni az Iskola ünnepében: a Szabadkai Zeneiskola tanárainak hangversenye, az alapfokú és középfokú zeneiskola újévi hangversenye, kamaraest, a köztársasági verseny helyezettjeinek hangversenye, az érettségi diákok hangversenye a szimfonikus zenekar kíséretében, és sok más eseményen.

Comments are closed